Reijm Hoveniers - Nieuwerkerk aan den IJssel
Reijm Hoveniers - Nieuwerkerk aan den IJssel

Tuinontwerp

Basis

Het ontwerp van een tuin is de basis voor een goed resultaat, voor een tuin die bij ú past en voldoet aan úw wensen. Een goede inventarisatie is daarom van groot belang zodat we uw wensen creatief uit kunnen werken in een fraai ontwerp. Afhankelijk van de situatie kunnen we er voor kiezen het ontwerp uit te besteden aan een extern ontwerper. Bijvoorbeeld om een bijzondere specialiteit, smaak of stijl in de tuin te creëren.

Praktisch

De praktische kant van uw tuin vinden wij belangrijk.  Een tuin is er niet alleen voor het mooi, maar moet vooral ook praktisch zijn. Denk daarbij onder andere aan; loop en zichtroutes, positie van het terras, parkeerruimte, kindvriendelijkheid, hoogteverschillen, privacy en onderhoudsaspecten. Door onze ervaring in het onderhoud van tuinen kunnen we u hierin van praktische adviezen voorzien en wordt uw tuin ook zodanig ontworpen.

Erfgoed

Betreft het groen erfgoed wat aan restauratie of herinrichting toe is, dan is uitgebreider onderzoek aan de orde. Vooraf kijken we dan o.a. naar de geschiedenis en achtergronden van de tuin, wat er nog is, wat geweest is en wat nog behouden kan worden voor de toekomst. Is hierbij diepergaand onderzoek nodig dan zullen we ook hierin samenwerken met een specialist om kwaliteit van het onderzoek te waarborgen.

Schets(ontwerp), offerte, beplantingsplan

Eerst maken we een schetsontwerp die we met u bespreken. Waar nodig passen we het schetsontwerp aan. Aan de hand van dit ontwerp kunnen we een offerte samenstellen. Als de offerte over en weer tot tevredenheid stemt, maken we afhankelijk van de situatie een definitief ontwerp, beplantingsplan en eventuele werktekeningen. Bij de beplantingskeuze werken we standaard volgens ons onderhoudsconcept, waarbij we streven naar een gesloten gewas, vitaal plantmateriaal en dus een onderhoudsarme tuin. 


Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio