Ontwerp van tuinen

een tuin die bij U past

Het ontwerp van een tuin is de basis voor een goed resultaat, voor een tuin die bij ú past en voldoet aan úw wensen. Een goede inventarisatie is daarom van groot belang zodat we uw wensen creatief uit kunnen werken in een fraai ontwerp. Afhankelijk van de situatie kunnen we er voor kiezen het ontwerp uit te besteden aan een extern ontwerper. Bijvoorbeeld om een bijzondere specialiteit, smaak of stijl in de tuin te creëren.

Wilt u uw tuin laten ontwerpen en meer weten?

Ruimte geeft rust

Wij ontwerpen allerlei projecten van landschapselementen tot een kleine patio. Ontwerpen heeft alles te maken met het invullen van ruimte en de balans tussen ruimte en massa in relatie tot gebruik en sierwaarde. Ruimte geeft rust, en dat is waar we in een tuin naar streven. Men wil in een tuin al snel te veel. Ruimte en rust geven juist de kracht aan een ontwerp, samen met sober en degelijk maar duurzaam materiaalgebruik, veel groen en natuurlijk altijd een bijzondere plant, ornament of ander uniek object.


Het ontwerp, de basis van uw tuin


Onze ontwerper komt bij u langs en neemt samen met u de tuinplannen en de situatie op. Aan de hand hiervan doen wij een voorstel voor het ontwerptraject. Hierin staat wat er nodig is aan tekeningen en beplantingsplan en wat de kosten zijn. Voor een kleine tuin ligt dit uiteraard eenvoudiger als voor een groot project.


De praktische kant van uw tuin vinden wij belangrijk. Een tuin is er niet alleen voor het mooi, maar moet vooral ook praktisch zijn. Denk daarbij onder andere aan; loop en zichtroutes, positie van het terras, parkeerruimte, kindvriendelijkheid, hoogteverschillen, privacy en onderhoudsaspecten. Door onze ervaring in het onderhoud van tuinen kunnen we u hierin van praktische adviezen voorzien en wordt uw tuin ook zodanig ontworpen.​​​​​​​

Groen erfgoed

Betreft het groen erfgoed wat aan restauratie of herinrichting toe is, dan is uitgebreider onderzoek aan de orde. Vooraf kijken we dan o.a. naar de geschiedenis en achtergronden van de tuin, wat er nog is, wat geweest is en wat nog behouden kan worden voor de toekomst. Is hierbij diepergaand onderzoek nodig dan zullen we ook hierin samenwerken met een specialist om kwaliteit van het onderzoek te waarborgen.

Meer erfgoed ›

Schets/ontwerp, offerte & beplantingsplanEerst maken we een schetsontwerp dat we met u bespreken. Waar nodig passen we het schetsontwerp aan. Aan de hand van dit ontwerp kunnen we een offerte samenstellen. Als de offerte over en weer tot tevredenheid stemt, maken we afhankelijk van de situatie een definitief ontwerp, beplantingsplan en eventuele werktekeningen. Bij de beplantingskeuze werken we standaard volgens ons onderhoudsconcept, waarbij we streven naar een gesloten gewas, vitaal plantmateriaal en dus een onderhoudsarme tuin.


Neem vrijblijvend contact op, we vertellen u graag meer.