Wilt u meer weten over het tuinonderhoud?

Uw tuin in de herfst

Het is herfst, dat is te merken in de natuur. Bladeren kleuren en rollen naar beneden, glanzende appels, walnoten en andere vruchten komen van de bomen. Het wordt kouder en natter. Weer om lekker met een boek bij de warme haard te zitten. Hebt u geen zin om met kou en nattigheid in de tuin te werken, kunt u het zelf niet meer doen of hebt u geen tijd? Bel dan gerust de hovenier. Voor de tuinman is er na een rustige nazomer nog veel werk de laatste maanden van het jaar.


Hier en daar maaien we nog een gazon, de groei is er aardig uit, maar toch wel handig om het gazon voor de winter nog even te maaien, anders is er in het voorjaar geen doorkomen aan. Gras groeit toch altijd nog een klein beetje door in de wintermaanden. Bemesting is voor een tuin van groot belang, planten in conditie houden voorkomt problemen als schimmels en andere aantastingen. In het najaar bemesten we daarom nog een keer met een kali meststof. Kali versterkt de planten zodat ze beter bestand zijn tegen vocht en vorst. Vooral voor een gazon is dat belangrijk. Als u zelf gaat bemesten dan moet u er op letten dat u echt een najaarsmest gebruikt. U mag absoluut geen meststof met een hoog stikstofgehalte gebruiken, daar verzwakken de planten juist van.


Verder verwijderen we het laatste onkruid, is er snoeiwerk, planten we bloembollen en ruimen we veel blad. Het is een trend om steeds natuurlijker te tuinieren. Er blijft dan meer blad in de tuin achter en vaste planten worden niet meer allemaal kort geknipt. Zodoende is er in de winter wat te halen voor vogels en insecten, bovendien blijft er meer organisch materiaal achter wat het bodemleven stimuleert en nodig is voor een gezonde groei van de beplanting. Het onderhoud wordt in goed overleg met u uitgevoerd. We maken het zo netjes als u wilt.

Heeft u plantwerk, straatwerk, ontwerp of aanlegklus, zolang het niet vriest kunnen we dat in de komende winterperiode en het vroege voorjaar prima voor u uitvoeren. Zodat uw tuin voor het voorjaar weer helemaal up to date is.

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.