Reijm Hoveniers - Nieuwerkerk aan den IJssel
Reijm Hoveniers - Nieuwerkerk aan den IJssel

Lente in uw tuin.

In het voorjaar is er veel werk in de tuin. Wij beginnen het seizoen meestal met een zogenaamde voorjaarsbeurt. Eigenlijk de belangrijkste onderhoudsbeurt van het jaar. Overtollig blad wordt verwijderd, bomen en planten gesnoeid, onkruid verwijderd, graskanten gestoken alles wordt bemest en eventueel wat extra klusjes gedaan.

Ook voor het inhalen van achterstallig snoeiwerk is dit het juiste moment. In het voorjaar hebben planten veel groeikracht waardoor het herstelvermogen groot is en planten er weer snel fraai uitzien.

Een gezonde groei is het visiteplaatje van uw tuin. Dat alles begint in de bodem. Een gezonde bodem geeft gezonde, fraaie, weerbare planten die minder vatbaar zijn voor schimmels en insecten. In het voorjaar bemesten we beplanting en gazons zodat deze weer voorzien zijn van voldoende voedingsstoffen. Veel heesters zijn in het voorjaar kaal en vaste planten afgesnoeid. Een prima moment om wat grond aan te vullen of compost door te spitten. Hierdoor verreiken we de bodem met humus en bodemleven, daardoor nemen planten het voedsel beter op en komt de vochthuishouding op orde. Al met al de optimale situatie voor een fraaie tuin.

U ziet we leveren een doordacht concept wat berust op jaren praktijkervaring. Ook bij onze aanleg of renovatieklussen is dit het uitgangspunt. Is uw interesse gewekt en heeft u nog geen afspraak met ons gemaakt, bel of mail dan eens voor een vrijblijvend gesprek, we komen graag even bij u langs!


Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio