Reijm Hoveniers - Nieuwerkerk aan den IJssel
Reijm Hoveniers - Nieuwerkerk aan den IJssel

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud ons specialisme

De tuin is het visitekaartje van uw woning. Het moet er fris en onderhouden uitzien. Dit bereikt u door op het juiste moment onderhoud te laten doen. Daarvoor is kennis nodig van de bodem, de planten, het groei- en bloeiproces, enz..  Vakmanschap die wij dagelijks in praktijk brengen.

Onderhoudsarme tuin, ook voor ouderen

Wel de lusten maar zo min mogelijk de lasten kan een wens zijn. Ons onderhoudsconcept resulteert in een fraaie tuin met minimaal onderhoud.

Kort gezegd zorgen wij voor vitale beplanting en een gesloten gewas waardoor onkruid en ziekten minder kans krijgen zich te ontwikkelen en waardoor er zo min mogelijk aan onderhoud  gedaan hoeft te worden. Dit is minder ingewikkeld dan het wellicht lijkt. Informeer daarom naar de mogelijkheden. Zeker wanneer u ouder wordt en het moeilijker wordt om de tuin netjes te houden.

Snoei hoogstam en leifruit, groen erfgoed, moestuin

Naast het gewone werk hebben wij nog een leuke specialiteit, wij zijn erfgoedhovenier. Een prachtige specialiteit waarvoor veel kennis vereist is, elke historische plek vraagt immers om een eigen benadering. Het verleden en heden wordt bij elkaar gebracht. Een verrijking is dat we deze kennis en technieken ook weer toe kunnen passen in nieuwe situaties, bijvoorbeeld aanplant en snoei van leifruitbomen, vakmanschap wat prima in een moderne tuin past.  Ook de moestuin is in opkomst. De teelt van groenten en kruiden kunnen we op allerlei manieren toepassen in uw tuin. We merken meer en meer dat oud en jong het erg leuk vinden om iets uit eigen tuin te eten en te zien groeien. 


Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio